Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев не вижда проблем в състава си след поражението от Турция с 0:4 в последната контрола преди евроквалификацията с Малта. Той сподели, че иска да вижда тима да играе така, както в първата част срещу южните ни съседи. 

"Искам да видя нашите момчета така, както изглеждаха срещу Турция през първото полувреме. Аз съм сигурен, че ще изглеждаме добре и ще победим." 

"Не виждам проблем в отбора. Първото полувреме играхме доста добре. После сбъркахме, допуснахме три гола за десет минути, което беше в наша вреда и е нормално, след като допуснеш по такъв начин три попадения, да загубиш." 

"Какво сме си казали с момчетата, остава си между нас. Ще видим дали тази загуба ще им се отрази негативно, когато приключи мачът с Малта в петък след 23 часа", сподели Петев на летището.

Той сподели, че всички играчи в тима са здрави, като единствените с проблеми са били Александър Александров и Георги Миланов, но те подновиха занимания. Според Петев, целта в мача с малтийците е само победа. 

"Няма играчи с проблеми след този двубой с Турция, това е радващото. Единствен Сашо Александров имаше проблем след мача, но следобед ще тренира и всички ще са на линия. Всички са здрави, Георги Миланов вчера тренира. Мина един преглед, ще преценяваме до последно." 

"Може да има промени, в сравнение със състава на мача с Турция, но може и да няма. Ще видим след последната тренировка днес." 

"Имаме една цел - да победим. За да го сторим, трябва да играем по-добре от съперника. Затова трябва да играем агресивно, атакуващо и да бележим голове. Не съм говорил с момчетата за предишния мач с Малта, но предполагам, че този двубой ще ги мотивира." 

"В днешно време вече няма тотални аутсайдери. Когато не си концентриран, когато не си подготвен, можеш да загубиш от всеки един отбор. Ние трябва да сме готови за Малта и да излезем с нагласа, която ще ни помогне да победим", сподели Петев.