Селекционерът на България Ивайло Петев заяви, че не се чувства обиден на никой от своите колеги, които не пуснаха част от футболистите си за контролата срещу Румъния, която ще се играе в Турция. Тази сутрин националните заминаха за южната ни съседка, а Петев допълни, че най-големият проблем в случая е, че няма официална дата за двубоя.

„Никак не съм спокоен. Вчера отпаднаха още двама от състава и на тяхно място трябва да вземем нови хора. Нормално приемам нещата. Това е подготвителен период и такива ситуации са нормални. Въпросът е да изберем момчета на тяхно място и да им дадем шанс срещу Румъния“, коментира Петев.

„Липсата на официална дата е основната причина да се получат такива ситуации, но ние няма какво да направим друго. Много апелирах клубовете да пуснат състезателите си. Аз и футболният съюз не можем да направим нищо. Естествено, че разчитах на подкрепа. Някои от клубовете ме подкрепиха, някои други имат доводи да се случат различни неща, но защо ние не можем да го направим, а Румъния може? Каква е причината?“

„Националният отбор е национална кауза и всички трябва всички да работим за него. Говорил съм с голяма част от клубовете. Липсата на дата е най-големия проблем. Ситуацията дава шанс на момчета, които може би нямаше нямаше да попаднат в групата, което дава шанс да има и някаква изненада. Ще работим с тези хора, които съм повикал и се надявам, че ще се представят достойно срещу Румъния. Не се чувствам обиден на никой от моите колеги. Така са преценили, така са постъпили. Тук не сме да се сърдим и обиждаме, а да вършим работа.

Не знам дали Ивелин Попов ще се появи. Може би да, може би не, но имаме писмо от неговия клуб, с което не му позволяват да играе в този мач. Разговаряхме доста, но няма как да ви кажа какво говорихме“, каза още Петев.