Националният селекционер на България Ивайло Петев замина в добро настроение за Япония, където родният ни тим ще участва в турнира „Кирин къп“. В надпреварата участие ще вземат още домакините от Япония, Босна и Херцеговина и Дания.

На заминаване от Летище София, Петев изрази задоволство от желанието на футболистите му да спечелят приятелската надпревара.

„Няма нови промени в отбора. Групата, която заминава за Япония е тази, която беше в последните два дни. Доволен съм от тренировките. Имаше хора, които дойдоха в последния момент и на всички е ясна причината за това. Имаме още две тренировки в Япония, след които трябва да съм наясно кои 11 ще започнат в първия мач“, коментира селекционерът.

„На никого не е приятно да бъде в лагерна обстановка в края на сезона, когато е време за почивка. Това обаче е нашата професия и ние трябва да бъдем на 100% и да защитаваме честта на нашата родина. Надявам се в дните преди първия мач да се настроим на вълна турнира, в който ще участваме и да се представим на ниво. Нямам подробна информация за отборите. Гледал съм ги всички, най-вече Япония, тъй като ще играем срещу тях в първия мач. Доста труден отбор. Приятно бях изненадан и впечатлен от начина, по който играят. Очаква ни един труден мач“, каза още той.

„Повече от прекрасно е, че футболистите искат да спечелят тази купа. Трябва да се потрудим. Все още е минало много малко време, за да кажа нещо за дебютантите. Ще видим как ще се представят в мачовете, но за момента съм доволен от всички“, завърши Петев.