Националният селекционер на България Ивайло Петев призна пред Гонг, че ще инициира среща със своя предшественик на поста Любослав Пенев. Петев заяви, че до момента не е имал възможност да се види с Пенев, но след завръщането си в България ще потърси такъв контакт. „До този момент не съм се виждал с Любослав Пенев. Причината е в мен, тъй като не ми остана време, за да се срещнем. След като се върна от Анталия ще искам да се видим, да изпием по един чай и да поговорим за футбол“, каза Петев.

Специалистът коментира и срещата си с Ивайло Чочев преди седмица в Италия. Петев пътува, за да наблюдава мач на младока, но Чочев остана на скамейката за Палермо. „Много полезна среща имах с Ивайло Чочев. Познавам го много малко. Отидох в Италия и говорихме дълго. За съжаление той не игра срещу Фиорентина. По мое наблюдение обаче се представя доста добре, а по мое наблюдение с нищо не отстъпва на двамата футболисти, които играят на неговата позиция. Надявам се в най-близко бъдеще да си извоюва титулярно място в отбора. И Чочев, и Славчев са бъдещето на националния отбор и трябва да извоюват места в клубовете, в които играят“, заяви селекционерът.

Петев коментира нападките, които получи най-вече от Иван Вуцов в момента, в който пое националния тим. „Няма как всички хора да те обичат. Ние сме различни поколения. Неговото разбиране за футбол е едно, моето съвсем друго“, каза Петев.

Ивайло Петев отговори и на въпрос свързан със стила на игра на националния тим и дали ще се търси по някакъв начин стила, който той направи в Лудогорец. „Времето ще покаже какъв ще ни е стила. Ще се помъчим да изградим собствен стил, който да има ефект върху хората. Ще търсим динамика, агресия, ще играем атакуващо. Ще се опитаме да изградим нещо ново“, допълни още Ивайло Петев.

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Турция