Отговорникът за националните отбори Йордан Лечков заяви, че селекционерът на представителния ни състава Любослав Пенев е трябвало сам да си подаде оставката след лошите резултати на тима в евроквалификациите.

„Любо Пенев си тръгва. Нека първо да решим единия проблем, тогава другия. Да, бяхме единодушни при взимането на решението. Ако трябва да бъдем колегиални аз ви го казах още след мача с Норвегия. Вие знаете моето мнение. Според мен трябваше да си подаде оставката. Към днешна дата няма депозирана оставка. Нека да си говорим на български език. Винаги съм бил толерантен. Има си президент и той е упълномощен да води разговори с досегашния и с бъдещия треньор. Имали са срещи. Взехме решения, които в началото на година трябва да се гласуват на Изпълком“, заяви Данчо Лечков след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

„Не знам от къде ги имате тези информации. Ще ви кажа, защото и вие ме коментирате. Навремето като ме питахте защо не върви националният отбор и аз посочвах конкретни имена. И вие всички сте съгласни с мен, а после ме изкарвате виновник. На мен ме ми е приятно, когато виждам, че играем с Норвегия и Хърватска слабо да посоча имена. Някой разминава ли се с моето мнение? Имате ли по-различно мнение от моето? Резултати има ли? Няма“, каза още Лечков.

„Грешен ли съм или прав? Сбъркал ли съм? Искам да ви задам на български един въпрос: От колко години отговорник за националния отбор е Йордан Лечков? Вие всички заедно събрани мислите, че разбирате от футбол повече от мен ли? Притеснява ме, че нямаме точки. Питате ли от къде имаме пари за националния отбор? Намираме ги. Мотивирайте ги вие. Не хвърлям вина на момчетата, но е голяма отговорност тази национална фланелка да се облича. Не мога на 47 години да изляза и да играя“, завърши Йордан Лечков.