Контузеният капитан на националния тим Ивелин Попов даде интервю за Гонг преди мача на „лъвовете“ срещу Азербайджан. Асът на тима се контузи на тренировка по време на лагера и ще пропусне визитата ни в Баку. Той претърпя операция на счупената си скула.

„Чувствам се добре, всичко е наред. Вчера беше операцията в “Пирогов“. Оперираха ме в осем часа вчера, а в един вече си бях вкъщи. Докторите ме искат утре на контролен преглед. Ще ми направят отливка, за да се сложи маска, с която да тренирам. Мисля, че до 12-15 дни ще мога да тренирам, а до три седмици ще съм готов и за игра. Нямам никакви проблеми. Мога да говоря, да ям всичко и да пия“, сподели Попов.

„Искам специално да благодаря на екипа в „Пирогов“, който е воден от доцент Желю Димов. Хората се грижат отлично за мен“, добави националът.
„В неделя бях при отбора в хотела, за да се видим и да им пожелая успех. Едното ми око беше затворено от отока и им казах следното: „Момчета, с едно око съм, но съм сигурен, че ще победим. Вярвам в абсолютно всички и съм уверен в победата. Малко нещата се засилват от страна на медиите, че много пари се инвестират в Азербайджан, че ще играят за огромни премии. Нека си играят за такива, но мисля, че ние имаме увереност на добри, силни футболисти и треньори. Остава ни само да го покажем и да ги победим“, продължи звездата на Кубан Краснодар.

„Вярвам и вече усещам подема в този национален отбор. Това е едно добро начало. Трябва да спечелим трите точки и народът да се вдигне още малко преди мача с Хърватия, на който да напълним стадиона. Регламентът е еднакъв за всички отбори, а смятам, че групата ни е най-тежката. Първите два отбора се класират директно, а третият играе бараж. Надявам се ние да сме на едно от първите три места в тази група“, сподели още Ивелин Попов пред Гонг и Дарик радио.

„Мисля, че Бодуров ще носи капитанската лента. Той е човек с характер и воля, което може да предаде и на останалите момчета в отбора. Смятам, че това е правилният избор. Неговият бицепс е малко по-голям, но нашите домакини имат за всякакви бицепси капитански ленти“, сподели с усмивка Попов.
„Аз не съм от хората, които мислят едни неща, а говорят пред медиите и феновете друго. Отдавна казах, че искам да се развивам и да премина в друг клуб. Нещата не се получиха и след като се прибрах в Краснодар показах с игрите си, че не съм сърдит и обиден. Имаше предложения, които видях с очите си, но не се получи. Няма смисъл да коментирам имената на клубовете, защото това не е коректно. Искам да кажа, че след тази контузия, Ивелин Попов ще се върне още по-силен от това, което е в момента. Чакам си моя миг“, завърши звездата на България.