„За толкова кратко време не бих казал, че сме забравили мача с Норвегия, но трябва да играем мача срещу Италия, че този двубой да не ни повлия. Трябва да излезем и да търсим да се надиграваме, да търсим нашите шансове и каквото стане. Всичко е възможно, но имаме да коригираме доста неща в нашата игра. Това е основното нещо“, сподели националният селекционер Ивайло Петев преди заминаването на тима ни за Италия, където в неделя, 6-и септември от 21.45 часа в Палермо България гостува на Италия в европейска квалификация.

„Определено, да, по-лесен ще е мачът от психологическа гледна точка. Надявам се и футболистите да се отърсят от този психически стрес, който мина и да играят на по-добро ниво. Имам моето обяснение и съм го казал и на тях. За Валери Божинов ще преценяваме следобед на тренировката. Вчера гледах мача на Италия. Ще видим утре по какъв начин ще излязат срещу нас, но като цяло от нас зависи ние как ще противодействаме“, каза още Петев и продължи:

„Промени може и да има, но чак много не бих казал. Рискът е прекалено голям. Повече главите трябва да ги слушат играчите, това е основното нещо. Всичко тръгва от там. Надявам се да си повярват. Нямаме какво да губим вече. Трябва да играем малко по-смело. Ако продължим по същия начин, нищо добро не ни чака. Бяхме прекалено плахи. Залогът на мача беше много голям и сковаваше донакъде действията на нашите играчи, но това трябва да ни е пример, защото ще имаме и други такива мачове занапред.“