„Никога от мен няма да чуете оправдание, по къкъвто и да било повод. Още първия ден, в който приех поканата от БФС за треньор на младежите казах, че този отбор е ниво, което е доста високо. И футболистите, които са поканени и треньорите, които работят с тях  не трябва да имат оправдания от тази гледна точка. Всеки един футболист, трябва да заслужи мястото си първо в клубния си отбор и след това в националния”, заяви селекционерът на младежкият ни национален отбор Антони Здравков на първия сбор преди европейските квалификации. 

България стартира с гостуване на Уелс на 31 март. Мачът е от 21 часа българско време на „Кардиф Сити Стейдиум“ в столицата на Уелс, а Здравков изложи очакванията си за двубоя: „Очаквам доста тежък мач! Това, което наблюдавах от изявите на младежкия им отбор е, че са доста атлетични, доста добре сложени физически, пресират много. В домакинските им мачове, изглеждат коренно различно от това, което играят като гости, така че не ни чака нищо лесно!” 

„В състава има хора, които липсват – наказани са Милен Гамаков и Христофор Хубчев. Има още 2-3 момчета, на които разчитам, но те не попаднаха в отбора по простата причина, че не играят в клубовете си”, каза още специалистът. 

„За съжаление, тези учебни игри, които направихме през ноември и декември няма да са достатъчни за да се стикова отбора. Те бяха с цел оглед на футболистите – минаха 40 човека. Това е най-големият проблем – ще излезем на официален мач, без официална контрола! Но се надявам с помощта на момчетата и с вдъхновение от наша страна – на треньорите, да намерим най-добрия начин да се противопоставим и да търсим победата до последния момент”,  категоричен бе бившият наставник на Левски. 

„Голяма част от този отбор игра на европейско първенство, но не трябва да забравяме, че в младежките национални отбори имат право да играят футболисти набор 1994. И много от от отборите са съставени почти изцяло от този набор, докато при нас преобладава набор 1995. Не бих казал, че е минус, но при всички положения ще има лека неравностойност в игрово отношение. Момчетата, които са тук обаче искат да израстват във футбола и младежкият национален отбор ще бъде една сцена, на която могат да покажат качествата си, тъй като в клубните им отбори в А група много малко от тях играят като титуляри”, изрази съжаление селекционерът на младежите. 

„Смятам, че успяхме да създадем колектив. Всичките момчета, които бяха извикани за двата лагера през ноември и декември, показаха прекрасни отношения помежду си, което е много важно и добре за националния отбор на България”, завърши Тони Здравков.