Капитанът на националния отбор Ивелин Попов е пред юбилеен 50-ти мач в националния отбор срещу Малта. Двубоят е в неделя на Националния стадион "Васил Левски". Той даде интервю пред Ивайло Йовчев за Дарик радио и Gong.bg 

- Предстои ти 50-ти юбилеен мач за националния отбор? Как се чувстваш?
- Чувствам се много добре и съм доволен, че съм достигнал до този брой мачове.

- Какви са ти плановете или намеренията. Имаш ли планове да стигнеш и до сто?
- Разбира се, ако съм жив и здрав имам намерение да стигна максимален брой мачове с националната фланелка, тъй като това е най-високото стъпало в кариерата на един футболист. 

– Кой е най-добрият и най-лошият спомен от тези 50 мача?
- Кариерата ми в националния отбор ако мога така да я нарека на жаргон е шарена. Имало е и добри моменти, имало е и лоши. Най-хубавият спомен ми е първият гол, който отбелязах на Швейцария, а всяка загуба е лош момент.

- Ако трябва да замениш тези 50 мача с националния отбор с какво би ги заменил?
- С класиране на европейско или световно първенство.

- Предстои мач с Малта. В последния мач с островитяните ги победихме с 6:0
- Няма леки съперници. Подготвяме се доста добре и се надяваме да няма проблеми в неделя. Мач с мач не си приличат и не искам да сравнявам двата мача.
Трябва да сме максимално концентрирани и мобилизирани. Ние създаваме положения, трябва да ги реализираме. Надявам се, да победим.

- Как се чувстваш на този лагер? Има ли с кой да си говориш освен с Манолев. В последните дни чета, че сте изолирани, че треньорът не е доволен от вас, че има сериозни интриги в националния отбор, че не си говорите, че сте разделени на групички
- Говоря си с всички, не само когато сме в националния отбор, а и извън него. Това са явно поръчки, обидно ми е, в навечерието на мач с националния отбор да си говорим за групички, не е хубаво и коректно, 3-4 дни, когато нещата са добре да се пускат такива неща.

- На теб не ти влияе, а на съотборниците ти?
- Не мисля, че влияе. Да си затвориш очите един, два пъти, три пъти. Тези атаки започнаха целенасочено след мача с Хърватия в два-три вестника, рано или късно тези атаки ще излязат наяве, кой, защо и какво.

- Каква е атмосферата в Правец?
- Треньорът ни похвали. Концентрирани сме, че главите ни работят. - Пенев заяви пред медиите, че ще има сериозен разговор с вас? Той е треньор, той казва какво се прави, може да повиши тон, никой не се сърди. Седим и го слушаме. 

- Вчера играхте контрола с Марек, може ли да сравним Марек с Малта?
- Това беше учебна игра, да се види как ще протече мача, динамиката е различна.