„Все още не знаем абсолютно нищо за Канада!”, заяви халфът на националния ни отбор по футбол Светослав Дяков преди отпътуването на „трикольорите” за Австрия. В алпийската страна нашите излизат срещу „кленовите листа” в контролна среща на 23-май.

„Гледахме моменти от техни мачове на видео. Сега на лагера в Австрия съм сигурен, че ще гледаме още. Сигурен съм, че старши треньорът ще ни заподнае обстойно с тях, защото така процедираме на всеки лагер”, добави капитанът на Лудогорец.

„Нямам никаква идея какъв отбор са, но след като са национален отбор значи са събрани най-добрите футболисти на страната си. Мисля, че ще бъде тежък мач и се надявам да победим. Въпреки, че това е контрола, ние всеки мач играем за победа”, категоричен бе Дяков.

„Хубаво е, че играем с отбор извън Европа. Ще видим какво представлява Канада, какъв е футболyt в Америка. Със сигурност стила им е различен от европейския. Но какъвто и да е съперника ни, който и да е срещу нас, ние трябва да даваме най-доброто от себе си и да изпълняваме това, което иска селекционера”, каза още халфът.

„Когато си в националния отбор, няма как отношението да не е сериозно. Приятелските мачове са важни дори и за клубните отбори, а за националния изобщо няма какво да говорим. Това е национален отбор, за всички нас е чест да сме част от него. Всеки един мач, всяка една минута с националната фланелка е престиж”, завърши Светослав Дяков.