Българинът Благой Георгиев продължава своята подготовка в Турция с руския Рубин Казан. Вчера Георгиев изигра едно полувреме в контролата срещу иранския Гостареш, а мачът завърши 0:0. Българинът започна титуляр и игра сам пред четиримата защитници на руснаците. Срещата бе наблюдавана от националния селекционер Ивайло Петев, а след мача Георгиев отговори пред Гонг на въпрос дали би се върнал да играе за представителния тим, ако бъде повикан. „Аз съм си казал моето мнение за националния отбор. Не искам да се връщам на тази тема. В националния отбор има добри футболисти. Петев доказа, че е млад и успешен специалист. Има успехи в клубните тимове, дай боже да му тръгнат нещата. С него може да седнем да пием по едно кафе, но ще видим“, каза Георгиев.

Той коментира и подготовката на Рубин, своето бъдеще в Русия и преспективите пред него. „Тежки са тренировките – по 3-4 на ден. Всички знаем, че без това не може. Да, наистина днес треньорът реши да пусне само един опорен халф в мое лице. По принцип играем с двама. Каквото реши треньора това ще бъде. От доста дълго време играя в центъра на халфовата линия и тази позиция ми харесва. Имам година и половина договор с Рубин. Вече сме говорили за нов договор. Чувствам се добре, нямам проблеми тук. Надявам се да продължа. Всеки идва тук за пари. Аз съм на 33 години. Не съм млад футболист, за да търся развитие и за мен в Русия е отлично. Има криза в Русия, но винаги ще се оправят нещата. Огромна държава, огромен ресурс. До една година всичко ще се върне както си е било. Ние не чувстваме никакви проблеми, не усещаме нищо“, каза още Георгиев.

Футболистът коментира и представянето на Лудогорец в Шампионската лига. „Лудогорец ме изненада положително и съм много горд от това, което прави този клуб. Домусчиев показва как трябва да се работи – с правилния екип, с правилните хора, добри футболисти и треньори. Така всичко става“, допълни бившия национал.

„Следя българското първенство, а и всички първенства. България не е на това, на което искаме да бъде. Цялата ни държава не е цветуща. В България има добри таланти, но трябва да им се подаде ръка и възможно най-скоро да излязат в чужбина. Славия няма как да се сравнява с Лудогорец. Няма този бюджет. В Славия винаги са казвали, че приоритет е правенето на футболисти. Школата е една от най-добрите в България. Сега ще се строят и нови терени. С Венци говорихме и той каза, че това е най-важно за него“, заяви още Георгиев.

Той призна, че се видял с много български футболисти, но не е чул някой играч да готви трансфер в Русия. „Пожелавам го на всеки. Русия е една от добрите държави за футбол и има доста пари“, завърши Георгиев.