Капитанът на националния отбор по футбол Светослав Дяков очаква победа от мача с Малта. Евроквалификацията с островитяните е в петък от 21:45 часа, а тя идва само четири дни след загубата с 0:4 от Турция в контрола. 

"Искаме да победим Малта и друго не ни вълнува и не мислим за друго. Колкото до мача с Турция, там допуснахме три бързи гола, което обаче не ни извинява. Тогава първото полувреме играхме добре, а второто не знам по каква причина не се представихме на ниво,може би заради тези три попадения."

"Мачът с Малта обаче ще е друг и съм сигурен, че ще го изиграем като хората. В националния отбор си говорим много по принцип, колективът е много добър и тези момчета осъзнават какво означава този тим и критиките напоследък ще ни дойдат добре и за мача с Малта ще подходим, както трябва и ще вземем добър резултат." 

"С Малта първият мач беше наистина негативен, дори на този лагер пак гледахме видео от него и пропуснахме десет положения. Но съм сигурен сега, че в Малта ще вкараме голове и ще си тръгнем с трите точки. За нищо друго не мислим, само за победата", сподели Дяков преди заминаването за Малта.

Според него, загубата от Турция няма как да не се е отразила на момчетата, но те са готови да отговорят на критиките по техен адрес. Дяков смята, че в тима има напрежение, но това е нормално преди важен мач.  

"Няма как тази загуба да не се отрази, нормално е да има лека тежест. Но и сме мотивирани да отговорим на критиките, защото България има добър отбор. Може да не сме световна сила, но имаме добър отбор и можем да се преборим за третото място, което е нашата цел." 

"Напрежение в отбора има, но това е нормално, когато се бориш за нещо. Напрежение няма само тогава, когато не играеш за нищо, но ние сега играем за България и е нормално да има напрежение", сподели Дяков.