„Аз лично вярвам в Любо Пенев, треньорското ръководство и момчетата. Сигурен съм, че ако си повярват малко повече могат да победят. Трябва да мислим мач за мач наистина“, заяви пред Гонг членът на Изпълкома на българския футболен съюз Йордан Лечков, който е и отговорник за националните отбори.

„Смятам, че трябва да има повече напрежение, за да се радваме после на победа. От много успокоение няма нужда. Действително в съвременния футбол силите са доста изравнени. Трябва да се концентрираме върху нашия отбор и нашата игра“, каза Лечков преди домакинството на България на Хърватия в петък.

„Нормално е да се хвалят със звезди. Имат стабилен отбор. Но както видяхме на Световното първенство не оставиха чак такава диря. Само това им остава. Затова казах, че трябва да се концентрираме върху европейския футбол. Както съм казвал, като биеш силните, ставаш силен“, коментира още Данчо Лечков, а на въпрос какво може да донесе позитиви за националния ни тим, заяви:

„Стартът, който е добър. Публиката, която е домашна. За тях дано е по-некомфортно. Шансовете, които така или иначе се създават. На нашият тим това ми липсва малко, че създаваме доста шансове, а не ги вкарваме. Давам за пример Реал Мадрид и Лудогорец. Напрежението трябва да е в противника. Трябва да се вкарват шансовете, които се създават. Нека да ни подценяват. Още по-добре, според моите разбирания. И в събота да пишат: Анонимниците победиха България.“

„Това с премиите е недоразумение. Предстои да се подпише договор между президента и футболистите. На първо място се играе за родината, за националната фланелка и напълно естествено и за пари, но тези суми, които се споменават нямат нищо общо. Най-добре да се класират момчетата и ще останат много доволни“, добави още Йордан Лечков и продължи:

„Чак толкова няма как да се надскочим. Трябва да играем така, както треньорите са пожелали. Световните звезди не са като едно време, не може един футболист да ти реши мача. Равностойни са всички футболисти в момента. Започнах с това, че момчетата трябва да си повярват. В квалификациите трябва да се мисли мач за мач. Сега гледаме петък. Дано стадионът да е пълен и публиката да подкрепи момчетата.“

„Имаме някои неща за оправяне в Сливен, но сме готови. Имаме прекрасна база. Препоръките от самата комисия ще бъдат изпълнени. Готови сме за провеждането на такова първенство“, завърши Лечков на темата за домакинството на Сливен на мачове от Европейското за юноши догодина.