България ще играе контрола срещу Португалия през февруари. Преговорите между двете страни са почти финализирани и се очаква да бъде сключен и официалния договор. 

Мачът по всяка вероятност ще бъде в Лисабон, разкри за Спортно шоу Гонг националния селекционер Ивайло Петев. Очаква се в първата за годината пауза в първенствата в края на март България да изиграе две проверки. Освен с Португалия се водят преговори и с Македония. 

ФИФА определи периода 21-29 март като период, в който националните отбори провеждат приятелски мачове преди Европейското първенство през лятото. За момента голяма част от отборите вече имат съперници. Португалия обаче все още не е обявил проверки за март, но за сметка на това има два мача с Полша през януари.

В същото време Ивайло Петев обяви, че няма да прави сбор на националния отбор през февруари по подобие на миналата година. Тогава селекцията на Петев изигра контрола с Румъния в Турция, но имаше негодувание от страна на част от клубовете, които бяха в разгара на своята подготовка. Сега подобен мач няма да има и първият спор на националния тим ще е в края на март.

Очаква се Петев да посети Турция по време на лагерите и да наблюдава голяма част от контролните мачове, които ще се играят там.