Защитникът на националния отбор и Фулъм Николай Бодуров е известен с това, че винаги казва, каквото мисли, макар че даването на интервюта не е сред любимите му неща.

Преди двубоя с Малта в неделя, на Националния стадион, Бодуров определи победата като "повече от задължителна".

Той спомена като причина за спада в играта на "трикольорите" от предишния цикъл квалификации до сега като изцяло психологическа.

Бодуров говори и за Фулъм, където вече се утвърждава в състава, и според него, и там вече са разбрали, че "не го слуша главата".

"С оглед на показаното в последните две срещи, и загубите, не знам дали е задължително, направо е повече от задължително да спечелим, ако искаме да запазим шансове," каза Николай Бодуров за срещата с Малта.

Любо Пенев заяви по-рано, че има какво да казва на момчетата си, и вече го е направил. "Той ни каза какво мисли, как вижда нещата, и какво трябва да направим. Но няма какво да се говори, трябва да се показва на терена. Едно е да говориш, а когато излезеш, да не става нищо. Трябва да се показва на терена, не само да си говорим," категоричен е защитникът.

Бодуров не крие, когато е недоволен от нещо, както в своята игра, така и в тази на целия тим. Ще има ли промяна в сравнение с последните два квалификационни мача? "Надявам се да бъде различно, иначе ще е много лошо за всички нас. Изразявам недоволство, от играта като цяло на отбора, защото в дадени моменти мисля, че трябва да покажем повече самочувствие, характер, да натиснем. Но ние си го говорим между нас, момчетата знаят моето мнение."

Националите в Правец

източник: Георги Димитров, Gong.bg

На какво се дължи промяната в играта от предишните квалификации до този цикъл? "Не знам, нямам обяснение. Първият лагер всичко бе добре, като бихме. На втория вече ни грабнаха и медиите, но наистина играхме изключително слабо. Не знам какво се промени. Всичко е на психическа основа. Според мен."

Влияят ли негативните изказвания на много футболни хора за националния тим? "На мен никой не ми влияе по никакъв начин. Мисля, че всички сме доказали, че сме силни характери, и трябва да се абстрахираме от такива неща, ако искаме да вървим напред."

Може ли убедителен резултат срещу Малта да вдигне духа на отбора? "Аз искам да победим. Разгромна или не, всеки три точки са важни. Не знам какъв ще е резултатът."

За Фулъм, налагането там, "Машината", и шансовете за възход? "Определено свикнах, чувствам се много добре. Дадох интервю там, за програмата за един от мачовете, мисля, че вече и там разбраха, че не ме слуша главата. Аз играя всеки мач, да съм жив и здрав, усещам уважение и подкрепа от съотборниците ми. Мисля, че съм играч от основния състав, и се радвам за това. Мисля, че там в последно време "отлепяме добре ютията". Има много мачове, надявам се всичко да си дойде на мястото."

Националите в Правец

източник: Георги Димитров, Gong.bg