Президентът на БФС Борислав Михайлов поздрави юношеските национали до 17 г. за представянето им в мача на откриването на Евро 2015 срещу Хърватия, въпреки че загубиха с 0:2. Според него, за тях най-важен е опитът от такива двубои. 

Босът на родния футбол благодари и на всички замесени страни за организацията на шампионата, който започна днес и ще продължи до 22 май в четири града в страната - Стара Загора, Бургас, Созопол и Сливен. 

"Искам да благодаря на кмета на Стара Загора, на спортния министър, на колегите от БФС, които се занимават с организацията, защото всички са впечатлени от получилото се. Не на последно място искам да благодаря и на местната публика, защото подкрепи момчетата." 

"Всички знаехме, че Хърватия е сред фаворитите за спечелване на турнира. Нашите момчета преди почивката бяха притеснени и определено сме имали по-добри мачове. Но за момчетата най-важното е опитът, защото тези момчета са бъдещето на националните ни отбори." 

"Някои футболисти обичат да играят пред много публика, други се притесняват. А и хърватите са много по-развити физически, а някои от тях играят вече и мъжки футбол. Конкретно за този отбор сме организирали 50 лагера, направили сме елитна юношеска група до 17 години, за да играят повече. Но това не е важно. Важното е тези момчета да усетят атмосферата от такова първенство."

"Смятам, че тази загуба няма какво да им повлияе, хората ги подкрепяха. Това само трябва да им дава самочувствие и тепърва да показват какво могат. Ние имаме успехи при юношите, не е като да нямаме." 

"Нека сега са спокойни момчетата, няма какво да им говоря сега. Ще пътувам за Бургас за другия мач и ще ги подкрепя. Дойдоха хора като Стилиян Петров, като Мартин Петров, които са еталони към какво трябва да се стремят."  

"Успехът е, че сме домакини, въпросът е навсякъде такава да е организацията. Ясно е, че няма да има навсякъде толкова публика, но нека вървят нещата в този дух. Уникално е това, което се случи днес", сподели Михайлов след края на двубоя.