„Изпълнихме нашите намерения почти на 90%. От финансова гледна искахме да започнем с Италия”, радостен бе президентът на БФС Борислав Михайлов при завръщането си от Прага, където бе съставена програмата за квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014 г.

„Единственото, което не успяхме да изпълним, е да имаме мач през юни 2013 г. Никой от отборите не искаше да играе с нас тогава. Искахме да играем с Чехия като гост, но те се разбраха с Италия. Трудно е единствено през октомври догодина, когато приемаме Дания и гостуваме на Чехия, но всеки един от нашата група има по един такъв двоен мач”, разкри детайли около изготвянето на програмата Боби.

„Общо-взето от логистична гледна точка постигнахме целта си за гостуванията. Например, гостуваме първо на Италия и след това на Малта. Това е много удобно за пътуване”, доволен бе босът на българския футбол.

„Групата е много тежка, правим нов отбор и ще е добре за момчетата да премерят сили с класни противници. Нека не говорим за шансове сега, ако се отворят такива за класиране ще ги преследваме с всички сили”, заяви Михайлов.

„Вече знаем с точност каква ще е печалбата за БФС от телевизионни права за първия мач с Италия. Това е важно за нашия бюджет. Отново напомням, че БФС е единствената организация, която се самоиздържа и не взима нищо от държавния бюджет. Голяма част от нашия бюджет за 2012 г. ще се покрие от този мач. Бяхме се разбрали с Италия да играем двата септемврийски мача с тях и е хубаво, че удържахме тази уговорка”, каза със задоволство Боби.

„Преговаряме за контрола, може дори първенството да завърши по-късно, не на 15 май, за да са футболистите подготвени игрово, ако някой поиска да играе с нас преди Европейското първенство”, каза още президентът на БФС.

„Аз лично съм доволен от първия дял на първенството. Изненадващи резултати, изненадващо класиране, изненадващ лидер. Това, което става с Лудогорец не ме изненадва. Когато има правилна организация и финанси, резултатите идват. Футболът се прави с пари”, направи оценка на есенния дял от първенството легендарния вратар.

„Със сигурност ще има структурни промени в самия футболен съюз – като отдели, но тях ще ги разберете след Изпълкома, който ще бъде в средата на декември. Иначе Любо Пенев, не е искал някакви промени. Неговата работа е да прави промени в състава”, категоричен бе Боби.

„Не дължим нищо на Лотар Матеус. Очаквам го утре да пристигне и да се разделим като европейци. С него сме се разбрали отдавна”, разкри подробности около раздялата с бившия национален селекционер Михайлов.

„То затова гласуването е фенско. Явно Бойко Борисов се представя на ниво във В група”, коментира лидерството на премиера Бойко Борисов във фенската класация за „Футболист на годината” и добави: „Има много достойни футболисти, които са дали много и за клубните си отбори и за националния. И са футболисти. Винаги е имало „Футболист на годината” и винаги трябва да се гласува за такъв!”