Селекционерът на националния отбор по футбол Станимир Стоилов говори както на официалната пресконференция след мача, така и след нея, отделно за българските журналисти в Минск. „Доволен съм от играта, от победата, от начина, по който игра отбора. Смятам, че футболистите трябва да бъдат похвалени за това, че си върнаха играта, която могат, и която имат. Имаше и настроение в играта, комбинации, изобщо всичко, което можем да желаем на този етап от отбора. Надявам се да спечелим и втория мач, който е изключително , и дай боже, да доближим България до желаното класиране на Европейското първенство,” коментира Стоилов. „На националния отбор му трябваше малко повече любов и доверие от цялата нация, не само от мен. Аз не съм променил кой знае какво. Надявам се футболистите да осъзнават важността на втория мач, защото той, според мен, ще бъде по-тежък.”

Относно неизменният въпрос, дали ще остане начело на „трикольорите” и след двете евроквалификации с Беларус, Мъри каза:„Нека да не спекулираме с темата дали ще остана в националния. На 7 сутринта ще се събудя треньор на Левски.”

На въпрос как ще мотивира националите преди втората среща с Беларус в София след четири дни, Стоилов бе ясен:„Според мен футболистите са прекалено разумни хора, за да трябва аз да ги убеждавам колко важно е да победим. Надявам се феновете да напълнят стадиона, тъй като няма да ми е приятно, ако излезем пред полупразни трибуни, предполагам и на футболистите.”

Относно разговора, който е имал след вчерашната тренировка с Димитър Бербатов, след като нападателят си е позволил да напусне по-рано заниманието, Стоилов заяви: „Аз нямам версия. Аз съм треньор и решавам какво ще става в националния отбор. Митко е играч и трябва да играе така, както игра днес. Оттам нататък всичко е спекулации. Той е футболист и трябва да се съобразява като всички останали. Като играе по начина, по който бе днес, аз съм първия, който ще го целува и прегръща. Митко е играч и трябва да вкарва голове за България.”

Стоилов добави, че Чавдар Янков няма контузия, а просто е почувствал леко неразположение след полета и затова е останал извън групата.

Станимир Стоилов коментира и играта на белоруския тим на пресконференцията, а мнението му можете да чуете в аудио-вариант.