Централният защитник на националния отбор Илиан Стоянов заяви в интервю за Гонг, че единствената цел пред състава на Станимир Стоилов е победа срещу Ейре в Дъблин. „Мисля, че ги разучихме добре. Няколко дни ги гледахме. Знаем важността на този мач. С малко късмет и една добра игра може да се приберем с трите точки. Имат доста силни футболисти в нападение. След идването на Трапатони в отбора им има стил на игра. Като цяло Ирландия е един добър отбор”, коментира играещият в японския шампионат Илиан Стоянов.

„Четиримата защитници и двамата дефанзивни халфове на Ейре не напускат своите зони. Нападателите и атакуващите халфове са доста остри. Като цяло са много компактен отбор. Ще имаме много малко пространства. Надявам се да държим топката в по-голямата част от мача. Дано да се отвори празно пространство и да отбележим гол. Ще трябва да се оправим и без звездите в отбора ни, които за жалост са контузени”, продължи Стоянов.

„Тези футболисти, които са в отбора също са звезди. Аз се аклиматизирах. По принцип нямам проблем, когато се прибера в България, по-трудно е после, когато се върна в Япония. Треньорът ще реши дали да бъда титуляр. Аз съм дошъл, за да помогна”, завърши Илиан Стоянов.