Новия национален селекционер Ивайло Петев отговори на журналистическите питания, след като взе участие в турнира на малки вратички проведен в комплекс "Царско село".

"Първо искам да честитя Коледа на всички българи. Играхме срещу много добър отбор, който печели последните няколко години турнира. Смятам, че се получи един добър празник и за мен бе чест да участвам в тази инициатива. Нормално се играе срещу Бойко Борисов. Най-важното е, че се получи един добър мач с настроение", коментира Петев.

"Запознанството ми с националните футболисти продължава. До 12 януари ще се оповести програмата за следващите месеци. Ще настоявам да изиграем контрола. За мен е важно да има колкото се може повече контроли до квалификационния мач, който ни предстои. Ще настояваме да е класен отбор, въпреки че няма официална дата. Не съм се срещал с Бербатов. Казах пред известно време какво е положението с него, сега не искам да повтарям едно и също. За мен е важно да имам комуникация с всички треньори. Мисля, че няма да имат против да пуснат играчите си в националния отбор, дори да няма официални дати за това. В полезрението ми са доста играчи, ако преценя, че някой е нужен на националния отбор, той ще бъде поканен. На този етап не смятам да викам чужденци с български паспорт", продължи той.
 
"Искам да опровергая едни писаници, които излязоха в нашата преса, че съм дал интервю пред хърватски журналисти. Това не е вярно. Аз такова нещо не съм казал. Апелирам към честност и коректност в нашите взаимоотношения. Не съм казвал, че ще отмъстим на Хърватия и ще бием Италия. Аз много добре си спомням какво съм казал", продължи той.
 
"Ще искам среща с Любо Пенев. Аз безкрайно го уважавам и най-вероятно ще се срещнем. Не искам да говоря за Иван Вуцов. Ние сме различни поколения и имаме различни виждания. Надявам се да има повече национали от Левски и ЦСКА. С Гозно съм приятел, а Левски вече си има треньор и аз му пожелавам успех", завърши изказването си селекционерът.