Един от големите таланти в българския футбол Момчил Цветанов сподели пред Гонг, че юношеският национален отбор до 19 години е успял да обори многобройните си критици чрез класирането си на Европейското първенство.

“Спечелихме девет точки в една доста трудна група. Постигнахме добър успех за България. На мен ми се усмихна шансът да вкарам два гола. Дано на Европейското първенство друг да има късмет. Ние сме един отбор, колективът и успехите се дължат на всички”, заяви Момчил Цветанов.

“Треньорът ни каза, че сме казали само А във футбола, трябва да кажем и Б. Трябва да бъдем постоянни”, продължи футболистът на Литекс.

“Едва сега започваме да преследваме своите цели. Да си топ 8 на Европа е добре, но може и повече да постигнем. Дай Боже всички да се представим добре в Чехия, защото всеки млад футболист мечтае да играе в чужбина”, допълни талантът, който е и най-малък в селекцията на Мадански.

“Най-важен е отборът, ние защитаваме националния флаг”, отбеляза патриотично атакуващият футболист.

“Много се радваме, защото сме първият отбор, който се е класирал на Европейското. Искам да се паднем с Италия, защото това е световният шампион, което е голям дразнител”, завърши Малкия шивач, който носеше спортна фланелка на “Скуадра адзура” при пристигането си снощи на Летище София.