Мачовете с Беларус са от изключително значение, това заяви първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков в интервю за Гонг.

„Тези две срещи са изключително решаващи. От тази гледна точка съжалявам много, защото срещу Албания не успяхме да си вземем трите точки. Трябва да имаме повече вяра и желание, за да можем да спечелим. Надявам се, Станимир Стоилов да може да мобилизира максимално тези момчета”, заяви четвъртият в света.

Лечков си пожела футболните хора да са прави в твърдението си, че когато отборът има нов треньор, тръгва нагоре. „Аз малко съм критичен в момента, защото играчите са същите, а само треньорът е друг. Единствено и само от футболистите зависи. С основание ги критикувах през изминалите мачове”, коментира вицепрезидентът на БФС.

Кметът на Сливен смята, че всички отбори в този мащаб са равностойни. „Албания уж не беше от нашата черга, но видяхме какво стана. Футболът вече е с неизвестни възможности. В такива европейски или световни квалификации се играе мач за мач”, заяви Лечков, който призна, че по същата схема ще се действа и с избирането на национален селекционер. „Изборът на нов треньор е приоритет на президента. Аз съм го подкрепял винаги. Но нека първо бием Беларус и в двата мача”, каза босът.

Според Лечков това първенство е било по-качествено от миналогодишното. „Посоката, в която са тръгнали водещите тимове, е правилна. Ние правим всичко възможно да има осигуряваме необходимото спокойствие. България има проблем с треньорите и футболистите. Повече трябва да се работи в сферата на футбола”, смята президентът на втородивизионния Свилен.

„И ние можем да имаме претенции към отборите и към съдиите. Не разбирам, защо, когато някой загуби мач, се оправдава с Изпълкома. Аз не приемам критиките, отправени към нас. И аз като президент на отбор, мога да кажа, че ние сме ощетявани. Дадохме възможност на по-млади съдии да се изявяват и ако грешат, да се знае, че не е умишлено. Футболните хора трябва да търсят грешките в себе си, а не в обичайния заподозрян. Вече не останаха и запалянковци по стадионите. Не съм за чуждите съдии и те грешат, но по-малко. Недоволството винаги ще го има. Няма кой да реши проблемите на съдийството в световен мащаб”, завърши Лечков.