Селекционерът на българския младежки национален отбор по футбол Иван Колев бе доволен от изявите на своите играчи в предпоследната европейска квалификация. Националите надиграха Ейре с 2:0, но вече нямат шанс за класиране на финалите.

„Искам да благодаря на момчетата, които през тази седмица работиха изключително усилено, тренираха много сериозно. Това го пренесоха в мача, за нас беше важно, тъй като за първи път играем пред собствена публика в този състав. Това, от което съм доволен е играта в защита на целия отбор, огромното старание, борбата. Има още неща, които да изчистваме, по които да работим в атака. Но като първа стъпка в тази насока, мисля, че мачът бе добър,” заяви Колев.

Той добави:„Дали ще играем в този състав зависи от моментното състояние на всеки един футболист. Не мога да кажа, че това са титулярите, и ако те са в слаба форма, ще продължават да играят. Имаме под наблюдение повече от 40 футболисти, и всеки, които е в добро състояние, той ще влиза. Важно е всеки играч, излизайки на терена, да работи за отбора, и да се стреми да постига победа чрез отбора.”

„Ако националният отбор не е достатъчна мотивация за тях, не виждам какво може да ги мотивира. Ако нямат мотивация, не трябва да са в националния отбор. Всеки един от тях, обличайки фланелката, трябва да е достатъчно мотивиран да играе в какъвто и да е мач,” обясни Иван Колев.

„В защита бих отличил почти всички, а в атака имам забележки към почти всички. Но това е нещо нормално, защото ние се опитваме да играем малко по-бързо и да въведем нова организация в играта,” допълни наставникът.

За очакванията си от следващия цикъл квалификации, Иван Колев бе оптимистичен, но и погледна изключително реално на нещата: „Много български футболисти имат отлични качества, но е много важно да направим отбор. Защото едно е да имаш качества, едно е да работиш като отбор. Натам са насочени всички усилия. Ако успеем да подчиним индивидуалните качества на отбора, мисля, че могат да постигнат нещо сериозно. Ако не, ще бъде вероятно както досега.”