Българският национал Иван Иванов бе доволен от победата с 2:0 над Япония, но призна, че отборът има върху какво да поработи преди контролата с Казахстан.

„Най-важен е резултатът. Победихме един доста сериозен отбор. По-важното беше, че през тези 3-4 дена, в които се готвихме за мача, преминахме доста сериозно разстояние. Събрахме сме директно от първенствата. Всички бяхме физически доста изхабени, но изиграхме мача тактически правилно и колективно. С оглед на това смятам, че спечелихме заслужено“, заяви бранителят за пресцентъра на БФС.

„Сега ще трябва да отидем до Казахстан и да се запознаем със съперника. Естествено, излизаме за победа. Има някои неща, които трябва да изчистим след днешния мач. През тези 3 или 4 дена ще поработим допълнително върху тях и отиваме да победим.“

„Организацията е на много високо ниво. Знаем какъв е Любо Пенев и как работи. При него всичко в организационен план е перфектно. Той събра около себе си хора, които си разбират от работата и вършат всичко на високо ниво. В това отношение няма какво ние, футболистите, да се оплакваме. От нас се иска само да тренираме и да работим здраво.“

„Ситуацията в Партизан е доста сложна. Играх 2 години там, два пъти станах шампион. Като цяло мисля, че е време да сменя обстановката. Не искам да говоря и да бързам. Сега съм концентриран само върху националния отбор. После ще искам да си почина, понеже имах доста тежък сезон, изиграх доста мачове. След това отивам на лагер с Партизан и времето ще покаже. Ако изскочи някоя хубава оферта, която наистина си заслужава, ще се разгледа и ще се вземе някакво решение: или ще остана, или ще продължа кариерата си в някой друг отбор“, завърши Иванов.