Нападателят на националния отбор Валери Божинов, разкри че бъдещето му на този етап е свързано със Спортинг Лисабон и въпреки информациите в България за разговори с Левски, такива не е имало. Щурмовакът, който за последно игра за италианския Виченца, отпътува със съотборниците си за Япония, където на 30 май играем контрола с домакините.

„Не съм разговарял с никой от шефовете на Левски. А и за тях се случи нещо много неприятно в последния кръг на първенството. Както и за всички, които обичат Левски. Това е клуб с голямо име и големи традиции. Много съжалявам, че не успяха да бият пред собствена публика, която бе направила страхотна атмосфера. Обстановката беше наистина шампионска, но самите футболисти пропуснаха да направят тези фенове шампиони”, заяви Валери.

Той добави, че на този етап футболното му бъдеще е свързано със Спортинг Лисабон: „В понеделник говорих с адвоката на клуба и той ми каза, че там всичко е ново – президент, спортен директор, треньор. Аз имам тригодишен договор с тях и очаквам обаждане от спортния директор. Тогава ще разбера съдбата си. Аз искам да продължа с тях, но е много важно какви са техните виждания за мен.”

„На този етап няма никакви оферти за мен. Аз съм реалист и това е нормално. Все пак играх във втора дивизия, а там е трудно да бъдеш наблюдаван от големите клубове. Трябва да вкараш много голове за да стане това. Повече не бих допуснал грешката да играя във втори ешалон. Моето желание е да играя в първа дивизия, където ми е мястото”, категоричен бе бившият футболист на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Верона и Виченца.

Божинов коментира и предстоящите за националния отбор контроли с Япония и Казахстан: “Специално за нас най-важното е да изиграем тези мачове на ниво. Дай Боже резултатите от двата мача да са позитивни. Това не са срещи от квалификациите и в тях не дават точки, но ние трябва да се представим добре. Да продължим да играем така, както иска треньорът от нас.”

„Аз не съм изморен, не вярвам и моите колеги да са. Когато става въпрос за националния отбор всеки един от нас се мотивира допълнително и дава всичко от себе си на терена. По този начин добиваме позитивни резултати”, каза още нападателят.

Той направи равносметка и на своя сезон: „По отношение на клубния ми отбор - не беше позитивен, тъй като с Виченца изпаднахме в трета дивизия. Най-важното за мен е, че с националния отбор изиграхме добри мачове, нямаме загуби, представихме се на ниво. Някой път се получава така – това което не можеш да постигнеш с клубния си отбор, го компенсираш с националния. За мен националния отбор е най-високото ниво. Най-важното е, че той върви добре. Надявам се в оставащите мачове от световните квалификации да се представим добре и да се класираме за Мондиала. Това зависи само от нас.”

„Пожелавам на всеки български футболист да прогресира в голямо футболно първенство. Там е мястото, където може да се развие. Не казвам, че в България това не може да се случи. Вижте все пак, господин Пенев е извикал доста футболисти от българското първенство. Явно тук се играе добър футбол. Шампионът на страната се реши в последния кръг, догодина в А група ще бъдат 14 отбора – всичко това е хубаво за българския футбол”, завърши Валери Божинов.