Селекционерът на българските национали /до 17 г./ Александър Димитров изрази задоволство от двете проверки с Испания и днешното равенство /0:0/ на младите лъвове срещу силния съперник.

Това бе втората приятелска среща между двата тима на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград, в първата българският тим загуби с 0:1.

„Резултатите винаги имат значение за нашия отбор като национален“ - коментира Димитров пред журналисти след днешния мач - „Съжалявам, че не можахме да победим отбора на Испания, което повече ни прилягаше в първата среща.“

Александър Димитров каза, че домакините от Благоевград са предложили на отбора най-добрите условия за подготовка и отлично подготвен терен, за което им благодари. Отборът продължава да се готви за тежкия квалификационен кръг за европейското първенство, в който съперници на България са националните селекции на Германия, Португалия и Турция. Според Димитров те не са с нищо по-добри от Испания.

„Отиваше и участваме, самото ни класиране на този етап е един много голям успех, поради простата причина, че ние на тази възраст, до 17 години, нямаме такова класиране, ако не се лъжа, през последните десет години, коментира още българският селекционер. Надявам се да последват примера на своите батковци, които играха на финали преди три-четири години с отбора, воден от Михаил Мадански."

Ядрото на състава според Димитров е ясно и ако прави някакви промени, те ще са съвсем козметични и малки. Слабата резултатност той обясни и с факта, че досега повече се е наблягало на кондиционната подготовка. Той е оптимист, че отборът ще започне да вкарва и голове. Като част от подготовката на тима предстои гостуване на Албания на 26 февруари, след това предстоят два други мача с Румъния в Букурещ.

Старши треньорът на юношеската селекция на Испания Сантяго Дениа коментира след срещата, че играта на неговия отбор е била подчинена на идеята да контролира повече топката и да създава на тази основа повече ситуации за гол, като обхваща максимално терена за игра. Днес въпреки, че резултатът е равен, той е доволен от показаното от неговите избраници. „Хареса ни много посрещането в България и в Благоевград, тук се почувствахме като у дома си“ - каза Дениа - „Въпреки трудните атмосферни условия, теренът беше в перфектно състояние и позволи да се играе футбол.“

Селекционерът на испанските юноши посочи, че пред отбора му стои високата цел да постигне най-високо класиране на европейското първенство, каквото имат всички останали национални състави на неговата страна „Няма да е лесно, ще играем отново срещу Англия, които ни отстраниха миналата година, и ще се постараем да се справим с предизвикателствата“, каза Санти Дениа.

Сантиаго Дениа бе попитан и за спомените му от неговите бивши съотборници като футболист - бившите български национали Ивайло Андонов, с който е грал в Албасете, и Любослав Пенев, с който са носили заедно екипа на Атлетико Мадрид. „Наистина имам много добри спомени“, сподели той. Дениа определи като впечатляващи индивидуалните качества на двата български футболисти. За Ивайло Андонов каза, че е бил малко по-различен и нестандартен нападател, а присъствалия на мача Любослав Пенев той нарече „убиец в наказателното поле“.