Председателят на Комисията по етика и феърплей към БФС генерал Васил Василев отказа да коментира каква евентуално би могла да бъде санкцията за тримата младежки национали Георги Йомов, Венцислав Керчев и Наско Милев заради непристойното им поведение на летището във Франкфурт, Германия.

Днес тримата играчи се явиха в централата на БФС, за да обсъдят случая с Комисията, която ги предложи за наказание.

„Първо, разговорът с тези младежи беше много човешки. Това са едни млади хора, които най-чистосърдечно обясниха, че разбират вината си. Разбират, че постъпката им не е била етична и че носейки емблемата и анцузите на националния отбор, са накърнили неговия имидж. От Това, което ни разказаха, се видя, че това е една съвсем младежка постъпка, но облечена в екипа на националния отбор е нарушение”, заяви генерал Василев.

„Пред комисията и тримата заявиха, че осъзнават извършването на груба грешка, че ръководствата на отборите им са разговаряли с тях и повече няма да допускат такова нещо. Весели бяха (в клипа – б.р.), да. Пристигнали на летището във Франкфурт, а тази количка им е била предоставена от летището. На клипа се вижда как казват на една възрастна двойка: „Бягай, махни се, направи ни път”. Това, което ни обясниха, че преди това са се запознали с този мъж и са разговаряли на футболни теми. Казали са, че са от България, че са от младежкия национален отбор… Затова са мислели, че подвикването е било нещо нормално, след като човекът вече ги познава. Пак ви казвам – проява, облечена с екипа на националния отбор, е укорима.”

„Санкцията не мога да я определям. Има си Дисциплинарна комисия, която трябва да вземе отношение предвид предоставените ѝ материали”, каза още генерал Василев.