Юношите на България до 19 години, които се класираха за европейското първенство по футбол, пристигат на подготовка във ваканционно селище „Албена“. Националите ни ще водят занимания на футболните терени в родния ни спортен комплекс от 6 до 10 юни, съобщи зам.-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов. Континенталният шампионат ще се състои през юли в Грузия, а тренировките на „трикольорите“ ни ще бъдат част от подготовката им за голямото първенство. 

Тимът на България, воден от Ангел Стойков, ще играе едва за трети път на европейско първенство в тази възраст, в която във финалите участват само осем отбора. Първото класиране беше през 2008 г. при Михаил Мадански, а второто - през 2014 г. под ръководството на Александър Димитров. 

Между 15 и 30 май на футболните игрища в Албена ще се проведат още два турнира от календара на УЕФА, след като през април комплексът бе домакин на два турнира за юноши и девойки. "Продължава нашето прекрасно партньорство с Албена, където екипът на сектор "Спорт" оправдава не само доверието на Българския футболен съюз, но и на гостите от европейската централа", добави Попов.