Старши треньорът на българския национален отбор по футбол - Георги Дерменджиев сподели първите си впечатления след поражението в София от Беларус. Това бе генерална репетиция преди 1/2-финалния бараж срещу Унгария през следващия месец за класиране на Евро 2020.

Това е една контрола, в която исках да видя някои от играчите, които евентуално ще трябва да извикам за Унгария. Но футболът се играе на голове. Имахме моменти, в които владеехме топката, но и такива, в които бяхме разкъсани и това е проблем" започна той.

Дерменджиев беше попитан дали Петър Занев е вариант за капитан на националния отбор при отсъствието на Ивелин Попов, на което той отговори отрицателно.

''Това не е тема, защото мачът с Унгария е много далече. До две седмици ще има разговор с Попов, за да стане ясно дали ще се върне в отбора или не. От мача днес стана ясно, че има момчета, които заслужават и ще бъдат извикани. Днешният мач тепърва ще се анализира и ще се каже на футболистите, къде са им грешките. Неприятно е, че губим. Връщането на публиката става с добри игри, но и с желание от самите зрители, продължи Дермендижев.

Специалистът се надява, че възможно най-много фенове ще дойдат на националния стадион през март.

"Говорих много на тази тема. Вярвам, че публиката ще бъде 12-ия човек."

За контузията на Кирил Десподов, бившият наставник на Лудогорец каза, че не знае дали ще може да участва.

"Чух се с Кирил Десподов, тепърва ще се изяснява колко време ще отсъства и дали ще бъде готов за мача с Унгария, каза треньорът по повод вчерашната операция на глезена, която претърпя крилото на австрийския Щурм Грац", завърши наставникът