Двете контролни срещи на юношеския национален отбор на България (до 16 години) със Сърбия не се състояха заради положителни проби за COVID-19. Мачовете трябваше да се играят на 3-и ноември и днес, на 5-и, като българската селекция начело с треньора си Йордан Петков трябваше да пътува до базата на Футболния съюз на западната ни съседка в Стара Пазова.

При събирането на отбора на базата в Бояна са направени тестове, като положителните проби са били три. Едното момче е от Септември (София), а друго е от школата на Левски. И двамата са без симптоми, но са напуснали лагера и са изолирани.

При това положение отборът не пътува за Сърбия и мачовете са отказани. Останалите момчета от набор 2005 са здрави и продължават само с тренировките на базата на БФС. Миналия месец в подобна ситуация изпадна националният отбор на България от набор 2004. Българските юноши до 17 години трябваше да приемат Румъния в Сливен, но двама румънски футболисти бяха с положителни тестове за коронавирус и срещите не се проведоха.