„Лъвовете” на Любослав Пенев започнаха годината с Отличен! Писахме 6-ца на Малта като подгрявка за мача с Дания. Да, въпреки че от календарната 2013-та са изминали вече почти три месеца, за националния ни отбор тя започна едва преди седмица. Започна идеално. Три точки, шест гола, второ място в квалификационната ни група, отлично настроение преди мача на истината с „червения динамит” и много поводи за оптимизъм.

Каквото и да си говорим, победа с 6:0 си е повод за гордост. Ама срещу Малта, ще кажат някои! Да, същият този отбор на Малта, който от 2 години не е пропускал повече от два гола. Същият този скромен тим, който падна само с 0:2 от суперфаворита в групата ни Италия. Естествено, ако сме тръгнали да правим нещо сериозно, момчетата от Рицарския остров не трябва да ни бъдат мерило. Но и, не бива да омаловажаваме нашия си успех. А той бе повече от важен. Половината от заръката на Ел Голеадор бе изпълнена – 3 точки. Остават още 3. Ако ги спечелим, ще бъдат с цената поне на бараж.

За пореден път, ще кажем едно голямо браво на треьорския ни щаб. Любослав Пенев бе категоричен, че подценяване няма да има. Верни на максимата „Бий за да те уважават” изтръскахме хубаво малтийците. Евала и на целия отбор, че игра „до дупка”! Така ще ги уважават още повече. А поводи за леко притеснение преди мача си имаше – не бяхме играли контрола тази година, трибуните бяха празни, контузи се един от ключовите ни играчи, а за капак и терена на „Васил Левски” бе покрит със сняг.

Сега остава да направим втората стъпка. По-голямата. Победа на „Паркен” в Копенхаген ще ни отвори широко вратата към бараж за световното. Досега я карахме лека-полека, но идва време за големия скок. Сега очакванията ще са по-големи, напрежението също. Това безспорно го осъзнава и Любо Пенев. 100 % му влязло в програмата. А ние добре знаем, че той рядко се отклонява от нея. „Чиповете” вече са сменени, „ютията” е отлепена от дъното, а в таблета на Ел Голеадор за месец март са отбелязани 6 точки.

Дано имаме още един отличен този месец и ПЕРФЕКТЕН в края на годината!