Четири дни след скандалния мач България - Естония футболната власт у нас не знае къде се намира. Мълчи. Крие се. Гузна е. А с това поведение успешно създава впечатление, че е до гуша в далавера. Изтъпаниха само вицето на БФС Фурнаджиев да измрънка няколко клиширани думи. Но той разбира от продажба на коли, не от футбол. Или поне за второто няма убедителни доказателства. Президентът Борислав Михайлов бе цитиран с две кухи изречения от пресслужбата. Шефът на съдиите Костадинов обясни, че нищо не знае. А го питаха за съдиите му, не за провалената сватба на мюнхенския крал с баварската принцеса в средата на 18-ти век...

И понеже всички се правят, че падат от Марс, ще стреляме със следващите въпроси като по кибритени клечки на циганско стрелбище.

1. Защо БФС ни убеждава, че никой в централата не е знаел минути преди мача с Естония кои ще са съдиите? И за най-заспалия международен мач под егидата на ФИФА или УЕФА имената и кратки визитки на цялата бригада идват по официален път в съответните национални федерации и в медиите поне 2 седмици по-рано.

2. Как, кога и с кой отсрещен човек е подписан договорът за мача с тайландската агенция-посредник? Всъщност, тази фирма реална ли е? И това тайландски масаж ли е? На голо, разбира се...

3. Някой в БФС дали е чувал митовете и легендите за влиянието върху световния футбол на Царете на черното тото от... Тайланд?

4. Възможно ли е тази агенция и руския мениджър на мача в Анталия да докарат на своя глава нелегитимния унгарски рефер Кристиян Селмеши да свири мач на националния ни отбор, след като Борислав Михайлов е член баш на съдийската комисия в УЕФА? Не е ли прекалено смело да се набуташ в устата на вълка при положение, че в този ден по цял свят се играят още стотина мача? Или вълкът е бил предупреден?

5. Съвсем случайно ли е ужасяващото съвпадение Кристиян Селмеши да свири през декември младежкия мач Аржентина - Боливия с двама помощници и четвърти съдия от Пловдив, България? И този мач да завърши с дузпа в 100 и някоя си минута с жестоки разправии под организацията на същата тайландска агенция? Случайно ли е, че под формата на семинар за пловдивските съдии в Анталия, същите герои от Аржентина свирят контроли в турския курорт тези дни? Вярно ли е, че на мач между български и руски отбори миналата седмица пак там, наш съдия се е представил за македонец? Кабаков ли е бил този съдия? Ако не е вярно, защо досега БГ съдиите не опровергаха нищо?

6. Наистина ли членът на съдийската комисия на УЕФА Михайлов и съдийският бос Коце Костадинов не са знаели, за аржентинската епопея? Вярно ли е, че по време на Коледното реферско парти с целувки и награди е съобщено, че същите пловдивски съдии са в Гърция на почивка?

7. Защо скандалът тръгна от естонската федерация, а нашата се включи като барабар Петко с мъжете на другия ден? Защо соченият за прибалтийски футболен Цар без корона Айвар Похлок първо нападна българите, а после като последна ученичка при все цялото си влияние дръпна ръчната и написа писма до Гонг и други БГ медии с опровержение? Притисна ли го някой? При все огромното му влияние, колко често се случва такъв човек да се оправдава с писма до чужди медии? А дали е вярно, че Мишел Платини почива през лятото в Сен Тропе във вила, собственост на Похлок?

8. Борислав Михайлов тези дни не събира ли гласове за себе си като кандидат за Изпълкома на УЕФА? Има ли това някаква връзка с всичко дотук? Или с почти всичко?

9. Защо шефът на съдийската комисия в Будапеща си подаде оставка незабавно? Защо Коце Кодстадинов и пловдивският шеф на съдиите не подадоха оставки незабавно? Защо Михайлов не ги махна веднага?

10. Щом никой не е знаел за съдиите в Аржентина, имаме ли гаранция, че и други български съдии тези дни не свирят или помагат на мачове в Африка или Австралия? Тази гаранция, гаранция ли е?

11. И ако е вярно, че наш рефер се е представил за македонец, възможно ли е, извинявайте много, друг българин да се е представил за руснак, унгарец, тайландец...?

Ако тези въпроси бяха като вестникарски тест за футболен ръководител, отдолу щеше да пише: Дори и един-два ваши отговора да са положителни, пробвайте веднага да напуснете постовете, които заемате. Иначе рискувате, всички да ви се смеят. И да ви заплюят!