Българският национален отбор по футбол играе в събота срещу Черна гора. Билетите за двубоя на градския стадион в Подгорица са изчерпани. Вчера дори се стигна до бой между черногорските фенове. Българската заявка за пропуски за мача е твърде мижава – 100-150 човека. Такава ще ни е агитката, въпреки че разстоянието от София до Подгорица е около 600 километра или с други думи казано 7-8 часа път.

Българските фенове обаче се умориха. Умориха се от загуби и срамни резултати и не им се пътува. Не им се пътува в последния вагон на влака. Някъде около последната врата.

Сега воденият от Лотар Матеус отбор има шанс да обърне нещата. Една победа в събота насред Подгорица ще изстреля националния ни тим в друга орбита. Ще върне надеждите, усмивките и интереса около отбора. Защото в момента интерес на практика няма.

Стигнахме до там, че букмейкъри, фенове, футболисти и журналисти да определят националната ни гарнитура като абсолютен аутсайдер срещу черногорците. Държава на 5 години, с население малко повече от град Пловдив. Това трябва да се промени. Трябва нещата да се върнат в позицията от преди няколко години, когато мачовете срещу такива отбори бяха ясни. Завършваха с победа и въпросът бе само колко гола ще вкараме.

Следващият ни домакински мач е с Англия. Стадион „Васил Левски” трябва да се напълни. Причината обаче не трябва да са националите на Фабио Капело, а нашите. Момчетата на Лотар Матеус, които трябва да бият в събота и да върнат надеждата за Европейско първенство, колкото и мижава да е тя в момента.