Преди няколко дни отнякъде се пръкна безумната информация, за намерението наречено „ЦСКА 2”. По-голяма глупост не бях чувал от години, макар като се замисли човек, настоящия „червен” клуб да плаче за подобно прераждане. Но да оставим ЦСКА настрани, поне за ден. Дайте да направим някакъв друг национален отбор, нещо като България 2. Защо ли? Този просто наистина не е интересен на никого! Този тим, в този момент, в този му вид не може никога да изпълни основните цели, които стоят пред всеки един национален футболен тим по света. А именно – да бъде обединител на всички фенове и да събужда в малчуганите любов към футбола! Тези две неща просто няма как да станат чрез България 1! Трябва някакъв чисто нов клонинг, това май е единствения останал изход.

Второто играли добре, направили две-три по-сносни атаки, първи гол на собствен терен от 2009 година, победа в крайна сметка... Ами добре, но на кой му пука? И това е видно не само от празните трибуни. Дайте да бъдем честни и коректни с фактологията. Нашият сайт например, бележи драстичен спад в посещаемостта си в последните два дни, особено в сряда вечер, когато именно националния тим става водеща тема. Айде и от Канал 1 да бъдат честни и да кажат какъв е бил рейтинга им по време на тази футболна рапсодия от „Герена”. В паузата между двете полувремена колегите май изобщо не пуснаха реклама, плътно 15 минути стои бат Геле Колев и с Ибришимов се чудят вече какво да изсмучат след някакви безумно скучни 45 минути. По предварителна информация от пресслужбата на БФС, за този мач заявка е дал...1 /един/ кипърски журналист! Може и в последния момент да е взел някой със себе си, за да оползотвори поне една двойна стая в хотела. Ще се мобилизирам и ще опитам да се разровя за да разбера дали на близо 40 контроли, играни в сряда вечер някъде е имало по-ниска посещаемост, отколкото на България –Кипър? Съмнявам се, дори на Люксембург – Грузия, най-малкото местните са в еуфория от европохода на Дюделанж, не случайно този мач се е играл именно там, което значи, че 2 550 места на стадиончето в Дюделанж вероятно са били пълни.

Ей до там я докараха тези българи-юнаци. До пълна незаинтересованост. А това е далеч по-лошото от временното 94-о място в ранглистата на ФИФА!