Националният отбор на България има възможност да следи изявите на следващия ни съперник в световните квалификации – Италия. „Скуадра адзура“ участва в турнира за Купата на Конфедерациите, а преди това имаше и официален мач срещу Чехия, и контрола срещу Хаити.

Любо Пенев и компания със сигурност трупат подготвителен материал за гостуването си на „адзурите“ на 6 септември, а нашите впечатления са, че дяволът със сигурност не е толкова черен.

В тази връзка и Япония, която наскоро падна у дома от нашите в контрола, надигра в дълги периоди своя именит съперник от Ботуша, независимо че в зрелищното преследване италианците спечелиха с 4:3. За тази си победа европейците обаче трябва да благодарят и на шанса, който ги бе целунал.

В момента Италия не плаши особено игрово. Не бива да забравяме още, че на „адзурите“ тепърва им предстои да се плацикат в морските води след завръщането си от Бразилия, където тестваха за кратко океана. В началото на септември футболистите от Италия по традиция не се намират във върхова форма, защото при тях сезонът стартира по-късно.

Така че нашите могат да пробват да се възползват от всичко това. Какво като сме гости? Поне на този етап спокойно можем да мечтаем.