Новият национален стадион. Неродена мома. Блясък в очите на държавните ръководители. Все още. Но предизвиква полемики. Няма да е тук, ще e тук. Или там. Както винаги, българинът по всички теми е „анти“.

„Ще ни закриват клуба“, скочиха феновете на Локо Сф след репликата на премиера, че стадионът може да е в „Надежда“. Чакайте, бе хора, кой е казвал такова нещо?

И във Враждебна не ставало. Там пък много щели да бръмчат самолетите. Нямало да се чува възгласът „Българи, юнаци“, смятат други.

„Дайте го при нас, във Филибето“, изригнаха от Пловдив. Да им се чуди човек на хората в Бирмингам такива ли са балъци, че позволиха и новия „Уембли“ да бъде в Лондон.

Най-добре ще е май да го построят в Кипър. 2000 нашенци подкрепиха отбора в официалния мач преди две години, 1500 бяха на трибуните за контролата там. Процентно от броя на българите - там трябва да бъде, в Другата България. Представяте ли си: Български национален стадион, Ларнака, Кипър!

Чакайте, бе. Дайте да изградим поне един стадион, че ни писна да гледаме само красиви проекти и макети. Ако ще и на връх Мусала да бъде.

Връх Мусала ли? Чудесна идея! Ще можем да гледаме отвисоко на Европата, че иначе няма как. 2925 метра надморска височина. Ставаме Боливия на Стария континент. И тогава, да заповядат швейцарците да ни вземат точка на наш терен. Ще стане, ама когато те си построят Национален стадион на Монблан.

Чакаме испанците, да идват и бразилците. Ще ги морим с разреден въздух, ще ги досъсипваме със сняг и мраз. И без това нашите са свикнали да играят на тежки терени, един повече само ще ни помогне.

Матеус да хваща отбора и да го води в Ла Пас. Едно лагерче, две-три контролки и сме тип-топ с аклиматизацията. Тъкмо, докато стане стадионът.

Но най-важното е друго. Така няма да се карат няколко столични квартала, стари столици, морски столици...Всички ще са доволни.

Решено е: Националният стадион на връх Мусала!