Броени дни остават до старта на квалификациите за Световното по футбол през 2014-а в Бразилия. В София приемаме не кой да е, а европейския вицешампион Италия. Мачът ще бъде много сериозен тест за „новия национален отбор“ под ръководството на Любо Пенев. Този тим ни вдъхна някои основания за оптимизъм, особено с победата си над Холандия, но все още е твърде рано да правим генерални изводи за бъдещето на тази селекция.

При всички случаи обаче, ясно е едно: след срамното отпадане на клубните отбори, този двубой е мачът на годината за българския футбол. Няма никакъв шанс друг наш отбор да срещне тим от подобна величина през сезона. Затова е малко странна тактиката на „криене“, която предприеха от нашия щаб. Общо взето, за националния на този етап знаем само, че Бербатов няма да играе в него. Може би Любо Пенев цели повече спокойствие за младите футболисти със закритите тренировки в Правец, но не е лошо феновете да научат повече за новия отбор, за да отидат да го подкрепят на стадиона.

Разбира се, всеки щаб има право сам да определя поведението си преди мач. Важното е в петък вечер, на националния стадион, независимо от резултата, да видим отбор, който не се страхува да се изправи срещу големите и да ни зарадва със спортен дух и желание за победа.