Много ми се иска българският национален тим да носи радост на хората, на българите, които милеят за него. Скоро не се е случвало, но пък защо да не стане в събота...

Ако съм откровен, не съм голям оптимист за мача с Черна гора в Подгорица. Това не ми пречи да искам да ги бием черногорците. Нищо, че паднахме от корсиканците. Не забравям, че Черна гора ни би в София.

След тази забулена в тайна среща незнайно защо всички скочиха на Матеус. Дори и тези, повечето, които не са гледали двубоя. Меко казано е трудно да коментираш мач, който не си гледал, но пък „трикольорите” са толкова еднообразни, че мачовете им си приличат.

Тези, които искаха чужденец за треньор на националния, който да наследи Стоилов, сега имат пък претенции защо е Матеус. Немецът се опитва да наложи своите виждания, но и той едва ли е предполагал колко ще му е трудно.

Дотук нямам много причини да съм за Матеус да е начело на националния тим, въпреки че симпатизирам на немския футбол и се надявам именно националния тим леко да заприлича на Бундестима.

В България сме царе на отрицанието, някак си ни е по-лесно. Винаги могат да се намерят доводи против нещо или някого. Може пък да трябва да изчакаме Матеус, така както не пожелахме да изчакаме Стоилов.

Лотар Матеус бе избран от ръководството на футболния съюз и оттам трябва най-много да го подкрепят. Не трябва с действия или бездействия, да създават впечатления хората около Боби, че се „крои шапка” на немеца.

Сигурно не е идеален, но Матеус има и своите качества. Припомням, че с Партизан стигна до груповата фаза на ШЛ. Българският национален тим не му е първият отбор в треньорската му кариера, няма да е и последният. Нека го оставим да работи, защото може и да успее, ако не за еврофиналите, то поне за световните през 2014 година.

Личният живот на Матеус си е негов, но това не пречи в България да сме по-запознати какви ги върши немецът, отколкото някои български треньори. Сагата с многото му жени е като турски сериал и дори жени, които не се интересуват от футбол, знаят кой е Матеус.

Покрай хер Лотар в Германия и Европа се пише за нас поне с една идея повече. Остава да се пише и за евентуалните успехи на футболния терен на „трикольорите”. Тогава Матеус ще си стане нашенец от Германия. Той добре знае, че за да го заобича българският народ му трябват успехи, но успехи като треньор, а не сред жените. Само победите на България в официалните мачове, а и в такива като този с Корсика, ще задържат Матеус по-дълго като треньор на България. Стига да не му спретнат някой „преврат”, я футболистите, я футболните ръководители.

За футболистите, с които разполага Матеус няма да отделям внимание. Изборът му не е много голям. Ще кажа по изречение за тези, с които Матеус не разполага. Димитър Бербатов сам пожела да не е част от националния и Матеус прие да говори с Митко и прие решението му. Матеус щеше да е по-спокоен с Бербатов, но трябва да се оправя без него. Другият, който ще спомена, е Валери Божинов, който иска да играе в националния, но никой не го вика. За Валери е важно, когато Матеус отиде някога да го гледа, да играе в дадения мач, защото напоследък рядко се случва. Повече му се отдава с Ники и Ванко 1.

Остава в часовете до мача с Черна гора да се надяваме, че Лотар Матеус ще измисли как да ги бием и да го обясни на футболистите, дано да няма изгубени в превода. Иначе другото няма да е изненада. Падаме от черногорците и в България настава рай за тези, които дори не си обичат националния тим. И теглим по една на Боби, на Матеус, на играчите, на журналистите и --- на всички за да ни олекне. Това го умеем.

Нека в събота по време на мача Черна гора – България да бъдем с „трикольорите”, а те да ни убедят,че дават всичко от себе си за да ни зарадват.