Интрига никаква не търсете преди седмия Конгрес на БФС. Борислав Михайлов се състезава сам със себе си и отново ще е шапката на най-великата игра у нас. Бившият вратар ще преживее един рутинен Конгрес, защото опозицията реално я няма.

В последните години към централата имаше безброй претенции и хули. Някои от тях напълно основателни. Въпреки това кандидат за поста на Михайлов – няма. Това е меко казано парадоксално, а на всичкото отгоре си е и притеснително. Говори за липсата на кадри, които да са подготвени, а и да желаят трона в БФС.
В интерес на истината не бяха далеч дните, когато Христо Стоичков се закани, че ще има промяна, но днес вероятно ще седи далеч от събитията свързани с Конгреса. Грубият език и острите думи сякаш останаха в пространството.

Лидер на опозицията, доколкото я има е Христо Порточанов, но претендент не бе излъчен. Вероятно такъв липсва, защото никой не е вярвал, че той ще успее да смени сегашната власт.

И все пак промени може и да има. Рокадите ще са в Изпълкома, а според мнозина в него ще влязат новите големци във футбола. Босовете на Ботев Пловдив и Лудогорец може и да получат покана. Любопитно ще е кои могат да паднат от клона? Интересно е къде в статуквото ще попаднат Левски и ЦСКА, които се радват на огромната част от фенската маса.

Липсата на активна опозиция е голям проблем. Казват, че конкуренцията ражда качеството, а Борислав Михайлов отдавна не си е сверявал часовника, което не е хубаво. Дано на днешното събитие да се говори за развитието на играта. Не само това, ами и нещо да се случи по този въпрос в следващите години. Футболът има крещяща необходимост от хубава база, адекватно финансиране и най-вече читави кадри. За да има добра продукция трябват футболисти, а футболистите ги създават треньорите. Именно там трябва да се пипа и действа решително.

Нужно е качество и свежа кръв. Специалисти, които да научат децата на модерен футбол. За целта са необходими добри терени, хубаво възстановяване и работеща методика.

Опозицията е твърде тиха, но със сигурност при първата съдийска грешка, ще се надигне вой. Цирк - футбол ще стартира след броени дни, но днес всички големи клубове са зад Боби. То няма и зад какво друго да застанат. Михайлов ще получи доста потупвания по рамото до края на деня, а от утре всичко ще продължи по стария начин.