Те са! Добри, лоши, слаби, силни или просто националите на България. Асовете на футбола ни можеше да изберат и друг път, както всеки човек. Какво щеше да стане от тях? Предложението на Гонг, което не е случайно.

Началото е за Димитър Бербатов. Защо ли? Защо, защо? Защото така сме си решили. Звездата на Манчестър Юнайтед пак щеше да си е звезда. Картините щяха да заемат мястото на головете. Бербатов е художник, а и името му е едно такова странно, като за човек на изкуството.

Галериите няма как да откажат на сините му и честни очи. Един световен художник има нужда от качествен мениджър, така че Емо Данчев да не изтръпва при мисълта, че Бербо рисува по платното, а не на футболното игрище. Арт средите в Англия ще оценят и момчето с четката, както го прави с нападателя на „червените дяволи”.

Идва ред и на Мартин Петров. Бърз като стрела. Лекоатлет на сто метра, олимпиец, шампион. Ако Мартин беше избрал пистата, а не стоящия до нея терен, сега щеше да е мъжката Ивет Лалова.

100-те метра, а към тях като гарнитура 60-те в зала. С повече труд, нещо, на което Мартин е способен, и 200 метровата дистанция нямаше да му се опъне.

Стилиян Петров го номинираме за рекламно лице на шампоан и боя за коса. Буклите на Стенли са в пълна противоположност с това, което виждаме по главите на другите национали. Тоест, това което не виждаме по главите им. Мотото ще е нещо от сорта „за по-добър обем, ползвайте балсама за коса на Стилиян, неговите къдрици обичат да се чувстват добре”.

Петров ще съчетае рекламните ангажименти с малък домашен бизнес-магазин за цветя. Човек никога не знае, кога ще му потрябва един хубав букет. Няма професия, която да не предлага подводни камъни. Цветарският на семейство Петрови ще е сред вървящите в Бирмингам.

Божинов е роден за манекен. Каквото и да сложи все му отива. Валери ги разбира тези неща. Белегът на италианската школа е ярък. Лесно е да се прогнозира, че Божинката ще сменя често работодателите си. Единственият въпрос е с какво ще трябва да се кипри сегашният футболист на Манчестър Сити? Фолк звездите често ще искат да го ангажират за участия в клипове. Алисия е с предимство.

Чавдар Янков е роден за учител. Ама не от онези строгите. Чавката е за начален даскал от първи до трети клас. Тих, търпелив и много любезен. Дечицата ще го обичат, а това е гаранция, че ще са послушни. 

За Гошо Вратаря предлагаме по-очаквана и свойствена мисия. Вместо да е вратар Петков спокойно можеше да е халф или нападател. Пасът му е пас, шутът му е шут.

Бившата „червена” звезда Велизар Димитров е готов за футболен рефер. Няма как да го метне нито един футболист. Вили ще дава картони на воля, а и както всички добре знаем, той има джобове, в които да сложи уредите на труда в жълт и червен цвят. Стига да не ги е обърнал. Всяка симулация ще бъде разгадана от Велизар.

Пелето вероятно щеше да гони такива като Юсеф Рабех. Момче от семейство на полицаи, Станислав Ангелов няма как да не нахлузи униформата. Строг, но справедлив, такъв си е халфът на Енерги. В редиците на МВР Пелето може да заеме и висок пост. Личи си, че е твърд в позицията си, а не е като актуалните началници в тази организация. Ангелов е готов да се върти в различни подразделения на МВР, нали е поливалентен играч.

В едно интервю преди години Димитър Иванков беше казал, че ако не бе станал футболист, щял да е квартален разбойник. Не знаем дали това е професия, но… Митко-вратаря става и за китарист на някоя по-корава банда. И без това си пада по твърдата музика. Отново ще е на стадиона, но по-често при Цонко в Каварна.

Стигаме и до последния „лъв” в тази селекция. Той не е паркетен, въпреки че не би го затруднила и тази работа. Благой Георгиев не крие любовта си към Бога, дори напротив. Представете си юношата на Славия в църквата. Служи и вярва, гледа смирено, а и християнките ще се увеличат, заради отец Благо. Блажени са вярващите.

Ние все пак вярваме, че Те са взели правилното решение. Футболът е амплоато на националите. Остава да ни го покажат в предстоящите квалификации.