Емоциите около влизането на Лудогорец в Шампионската лига отшумяха, за да се завърнат с пълна сила в началото на октомври. Тогава в София ще гастролира галактическият Реал Мадрид. През седмицата се чуха много мнения кой кого ще подкрепя на Националния стадион, когато тук дойдат „кралете” и Ливърпул. Дали ще се вика за едни от най-обичаните отбори в България или света, или за Лудогорец. Всичко това е въпрос на личен избор и ще бъде абсурдно да се дават крайни оценки за онези, които изберат да бъдат с бялото или пък с червеното шалче на стадиона.

Има обаче един друг отбор, който наистина трябва да бъде приет за национална кауза. Любослав Пенев повежда своите избраници по дългия път към Европейското през 2016 година. Дали той ще бъде гладък като новата отсечка на магистрала „Тракия”, или неравен като черен път, предстои да разберем. 

Едно е ясно – това е отборът на България. Добър, лош – той е. Отборът, заради който се пуска „Мила родино”. Той си нашият. И трябва да го подкрепим.

Миналите квалификации, бяха като тези преди тях – пак не се класирахме, пак до последно правихме сметки. Голямата победа на Ел Голеадор и неговия тим обаче бе, че върнаха публиката на стадиона. В тези квалификации отново фенове и отбор трябва да станат едно цяло. В миналите публиката повярва на отбора, сега е ред Попето и компания да върнат жеста. А това става най-вече с резултати. Стартът срещу Азербайджан на 9 септември е чудесна възможност за това. За да видим месец по-късно „Васил Левски” пълен за хърватите.