Червеният динамит, както наричат националния футболен тим на Дания, вече избухна в Прага. Не че е супер изненада победата на скандинавците в Чехия, но такъв изразителен резултат наистина е малко стряскащ. И все пак, струва ми се, четата на Любо Пенев няма от какво да се страхува. Динамитът рядко избухва два пъти подред, а и българите показаха,че са във форма,макар и срещу джуджето Малта.

При така създалата се ситуация в групата, е изключително важно да не губим мача в Копенхаген. Ако чехите загубят точки утре в Армения, на практика почти ще са извън играта и можем да сме оптимисти за домакинството срещу тях на есен. При това положение, основният ни съперник за второто място ще бъде именно Дания. При равни показатели срещу тях, решаващи ще бъдат мачовете срещу останалите отбори. Вече взехме точка на фаворита Италия,а не сме се дънили срещу слабаците. Така че, не паднем ли утре, ставаме фаворит за второто място.

Накратко, преди квалификациите, българските национали бяха в ролята на грозното патенце, а сега могат да се превърнат в красив лебед. Ако сте забравили, това е една датска приказка.