Българският футбол навлиза в изключително важна седмица. Ако оставим на страна емоциите от участието на Лудогорец в Шампионската лига, трябва да извадим на преден план това, което предстои на националния отбор.

В следващите 8 дни формацията на Любослав Пенев трябва да ни убеди, че този път има шанс да се бори до последно за класиране на голям форум. Това ще се случи в мачовете срещу Хърватия и Норвегия. Успехът в първата среща срещу Азербайджан бе сладък, но сега още по-сладки ще са победи в следващите два двубоя.

Тук обаче идва и въпросът – къде са опашките за билети? Феновете трябва, не, всъщност са длъжни да подкрепят националния отбор. Няма да е честно стадион „Васил Левски“ да не се напълни сега, след като е бил пълен цели четири пъти през 2014 година.

Мачовете на Лудогорец с Валенсия, Лацио и Реал, както и юбилеят на Левски напълниха съоръжението и се видя, че футболният фен е готов отново да бъде на стадиона. Сега е ред това да стане и за мач на националния отбор.

Ако само половината зрители, които дойдоха да гледат Лудогорец и Реал, си закупят билети за мача с Хърватия, ще е чудесно. Другата половина трябва да са хората, които продължават да хейтят по българския шампион и задават въпроса - "Като сте патриоти и ходите на Лудогорец ще бъдете ли и на националния отбор".

Ама само със задаване на този въпрос няма да стане. Нека тези, които не искат да гледат Лудогорец в Шампионската лига, отидат и гледат българския национален отбор по футбол. Ако споменатите две групи хора си закупят билети за мача, отново ще има 40 000 с български флагове и на Хърватия ще е малко по трудно.

Кого всъщност ще гледаме в петък вечер? Та в отбора на България има цели шестима национали от Лудогорец. В допълнение хърватите разполагат с двама, които така или иначе играят в една група с българския шампион – Деян Ловрен от Ливърпул и Лука Модрич от Реал. Бонус е присъствието на Иван Ракитич, който играе в Барселона. Така тези, които бяха на Лудогорец – Реал трябва да бъдат и на България – Хърватия.

Националният отбор има нужда от подкрепа по трибуните. Така феновете ще покажат, че наистина българския футбол не е толкова мъртъв, за какъвто го определят. Националният отбор в момента заслужава опашки на касите и пълен стадион "Васил Левски".