Мачът с Черна гора предизвика доста коментари, анализи и полемики в последните 36 часа. Куп специалисти и неспециалисти изказаха мнението си за националния отбор и Лотар Матеус. Като цяло е добре, че интересът към трикольорите донякъде се завърна, защото доскоро изглеждаше, че нищо не е в състояние да накара феновете да се вълнуват от този отбор.

Детайлните анализи ще ги оставим на тези, които трябва да ги направят. Като цяло националният отбор не игра лошо, все пак съперникът наистина нямаше загуба и допуснат гол в квалификациите досега. Остава обаче въпросът защо по-настоятелно не потърсихме победата, която ни връщаше в борбата за класиране.Простите сметки показват, че при победа с 2:1 излизахме на 3 точки зад Черна гора с по-добри показатели в преките мачове. А тимът на Кранчар има доста трудна програма до края! Можехме цяло лято поне да помечтаем, пък понякога и мечтите се сбъдват.

Изглежда, не така мислеше Лотар Матеус. За него май беше по-важно да продължи без загуба в официални мачове, да си спести евентуален резил. Е да, не се изложихме пак. Но, хер Матеус, малките цели не отиват на един световен шампион. Така че, ако останете и за следващите квалификации, тогава поне играйте и за класиране!