Новият директор на направление "Първенства и турнири" в БФС - Валентин Чакъров, даде интервю за Gong.bg, в което разкри основните приоритети в бъдещата си работа.

"Преди всичко искам да изтъкна добрата работа на регионалните звена на Българския футболен съюз в последните години. Очевидно е, че федерацията претърпява сериозна трансформация по лична инициатива на президента Борислав Михайлов, като УЕФА има участие във всички процеси. Промените касаят не само централната администрация, но и структурите по места", заяви Чакъров.

Той взе отношение и по скорошните нападки от страна на екипа на Димитър Бербатов към ръководителите на зоналните и областните съвети.

"Като дългогодишен председател на ЗС София мога да гарантирам, че всички мои колеги работят само и единствено за доброто на клубовете в съответните региони. Това включва не само организационна и материална помощ, но и защитаване на интересите на клубовете пред местните власти. Работата на тези хора често остава в сянка, но те са онези, които реално движат футбола по места. Имено затова смятам, че вместо критики, те заслужават похвала и уважение", каза още той.

В новата си роля Чакъров ще отговаря за работата не само на Зоналните и Областните съвети, но и на спортно-техническия и новосформирания трансферен отдел на федерацията.

"Смятам да продължа да продължа да помагам и да решавам проблемите на клубовете по места и да защитавам техните интереси спрямо високите стандарти, които сам винаги съм си поставял", допълни новият директор.