Лудогорец стартира днес похода си към жадуваните групи на Шампионската лига. „Орлите” приемат Сутиеска в мач от първия предварителен кръг на турнира. Двубоят на „Хювефарма Арена” е от 20:45 часа и ще се предава на живо по DIEMA SPORT 3.

Последните 5 опита на разградчани бяха неуспешни, като най-близо бяха през миналата година, когато бяха елиминирани от Малмьо в плейофния кръг. Днешният съперник на пръв поглед изглежда лесно препятствие. Ако шампионите успеят да елиминират черногорците, във втория кръг ги чака победителят от двойката Шамрок Роувърс (Ирландия) и Биркиркара (Малта).

Наставникът на Лудогорец Анте Шимуджа изрази увереността си, че неговият отбор няма да подцени Сутиеска. Словенецът заяви, че си е написал домашното и добави, че знае, че тимът му го чака труден мач. „Написахме си домашното, разузнахме ги. Имаме необходимата информация за следващия съперник и очаквам максимални усилия от нашия отбор и голяма амбиция към мача. Знаем, че мачът ще е труден, защото е квалификация за Шампионската лига. Имаме максимален респект към съперника."

Със сигурност сред титулярите за домакините няма да бъде Кирил Десподов. Крилото не е готов за цял мач и ще остане сред резервите. Вместо него най-вероятно ще стартира Рик. Другите двама в атака ще са Текпетей и Сотириу. Играта ще връзва Каули, а в средата на терена ще играят Шоу и Сантана. На вратата ще застане Падт, а в отбрана няма дилема – Карничник, Пластун, Вердон и Недялков.

За Сутиеска като титуляр се очаква да започне българинът Юлиан Ненов.