Председателят на СК на БФС - Виктор Касай, коментира съдийските тесли срещу българските отбори в Европа. Касай отказа да защити родните клубове, въпреки че Левски, ЦСКА и Лудогорец бяха сериозно ощетени.

Той е на мнение, че е имало спорни ситуации и, че реферите в дадени моменти са подкрепили нашите отбори, а в други - са ги ощетили.

Грешките на съдиите, които удариха по българските клубове, Касай коментира по следния начин: "Имаше спорни моменти, но такъв е животът, такъв е спортът. Никой не е застрахован от подобни ситуации."

"Ако трябва да бъде честен, аз не чета критиките и коментарите за съдийството на европейските мачове. Имам договор с БФС и отговарям само за българските съдии. Единствено мога да коментирам тяхното представяне. 

Гледах много мачове на българските отбори в евротурнирите, имаше спорни ситуации. Някои ситуации бяха отсъждани в полза на българските клубове, други пък в ущърб. 

Това показва, че дори на европейско ниво съдиите не са застраховани от грешки. Затова, когато българските рефери грешат, трябва да помислим и върху това нещо.

Тук искам да спомена колко съм радостен, че системта ВАР работи в efbet Лига и тя подпомага българските рефери. И, разбира се, пак искам да кажа - имаше спорни моменти, но такъв е животът, такъв е спортът. Никой не е застрахован от подобни ситуации.

Разбрах за казуса с Левски и жалбата до УЕФА. За съжаление не съм юрист и не знам какви точно процедури са се случили в УЕФА, но ситуации като тези ни служат за урок и ние ги показваме на българските съдии, за да могат да реагират правилно в подобни ситуации.

Много съм радостен, че вече толкова време обсъждаме европейските мачове, а не българските, защото това означава, че всички вие ще щастливи с българското съдийство", заяви Касай.