„Клубът е изключително доволен от развитието на този трансфер. Все пак не бяхме продавали отдавна футболист в Англия”, заяви специално за Гонг главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов минути след като Николай Бодуров официално бе обявен за футболист на английския Фулъм.

„Много сме радостни, че отново Литекс продаде футболист в Англия. По принцип разговорите се водиха дълго време, но в последната седмица нещата се развиха доста бързо. Затова се стигна до това скоростно заминаване на Бодуров и подписването на договора”, каза още бившият национал.

„Не мога да кажа колко дълго е бил наблюдаван Бодуров, предполагам, че е било доста. Такива клубове не взимат играчи без да са ги гледали достатъчно. Преди една седмица ми се обадиха от Фулъм и нещата се развиха доста бързо”, добави един от босовете на „оранжевите”.

Той коментира и сумата от 1 050 000 евро, за която бе продаден националът: „Тук говорим за 28 годишен футболист. Не за 20-21 годишен, както беше Симеон Славчев. Там сумата бе съвсем друга. Най-важното е, че момчето отдавна искаше да излезе в чужбина. Просто се отдаде уникална възможност за него и ние се радваме, че той подписа договор с този клуб. Мисля, че Бодуров има всички качества да се наложи и да играе титуляр за Фулъм!”

„Рецептата, да продаваш в топпървенствата е да имаш добри футболисти. Добрите позиции на пазара също са важни, но в наше време вече много трудно може да стане грешка в трансферите. Мачовете вече се гледат и в интернет, така че много трудно може да се сбърка”, категоричен бе Стоилов.

„Не мисля, че Литекс ще се отслаби след продажбата и на Бодуров. Точно на тази позиция имаше голямо напрежение в нашия отбор. Имаме три момчета на този пост, всеки от които заслужава да е титуляр, но така се стекоха обстоятелствата, че в изминалите мачове не можеха да започнат. Бодуров е с най-добра визитка от всички, беше му време да играе в чужбина и закономерно бе продаден”, сподели главният мениджър на Литекс.

„По принцип всичко в Литекс е наред. Загубата от Локомотив София беше много неприятна, но за нея си има причини. Ние ги знаем и работим по тяхното отстраняване. За да не се повтаря втори такъв мач”, завърши Стойчо Стоилов.