Футболистът на ЦСКА 1948 Васил Шопов коментира победата с 4:3 над Берое в двубой за Купата на България, с която неговият отбор продължи напред в турнира. 

"Нормално Берое да е фаворит. Те са от стойностните отбори в Първа лига, но смятам, че и ние поддържаме добро ниво. Това, че се получиха няколко лоши резултата, не означава, че сме слаб отбор. Просто в тези мачове се мобилизираме. Когато не подценяваме нещата, те се получават за нас и заслужено продължаваме."

"Много e малка границата между това  да поведеш за гола и да вкараш. В тази ситуация вратата беше пред мен и е абсурдно да подавам. Няма разлика между двете, даже понякога ми е по-хубаво като правя асистенция", заяви Шопов.

"С оглед на мачовете, които изиграхме с Лудогорец II, мачът с Гълъбово, психиката ни е разклатена, но когато вярваш в себе си и даваш всичко, няма как винаги да се представяш така нелепо накрая. Мисля, че заслужавахме победата. Да, съмнявахме се и аз, и другите момчета, но важното е, че излизаме победители."

"Много неща може да се подобряват. С момчетата се поставихме на мястото на Йордан Юруков, който е млад треньор, но запазва спокойствие и вярва в нас."

"Трябва и късмет. Да, отбор от Втора лига сме, но нивото ни е от 5 до 8 място в Първа лига. И останалите отбори трябва да гледат на нас като на доста сериозен противник", завърши Шопов.