Левски победи Черно море с 1:0 в двубой от 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Точен за "сините" беше Мартин Райнов в 24-ата минута с първото си попадение за сезона.

Владимир Стоянов/Lap.bg
35 снимки

През първата част Черно море опита опасна атака още в 5-ата минута, но ударът на Букаси с глава прати топката в аут.

В 16-ата минута Дени Алар получи топката в наказателното поле на Черно море, потърси Робърта, но бранител на Морето изби. 

В 24-ата минута на двубоя Левски откри резултата. След центриране от корнер на Живко Миланов, Ейолфсон игра с глава, топката се отклони от Станчев и попадна в Райнов, който беше точен от няколко метра и прати топката във вратата на Черно море.

Десет минути по-късно Букаси вкара топката в мрежата, но гол за Черно море нямаше заради нарушение на Димов срещу Райнов в атака.

В 37-ата минута от пряк свободен удар Панайотов стреля добре под гредата, но Миятович се справи и изби в корнер. 

През втората част в 50-ата минута Минчев опита акробатичен удар към вратата на Миятович, но топката не намери целта. Левски отвърна с отлична атака към вратата на Черно море, но ударът на Горанов в 61-ата минута попадна в ръцета на вратаря Митрович.

Черно море направи отлична атака в 64-ата минута като Андраде подаде на Букаси, който прати топката в аут след удар с глава.

В края на двубоя имаше доста спорна ситуация. Нарушение на Каргас срещу Димов около линията на наказателното поле беше изтълкувано от съдията Николай Йорданов като пряк свободен удар, а не дузпа, след изпълнението нямаше опасносто за вратаря на "сините" Миятович.

В крайна сметка Левски вече е на 1/4-финал в турнира, където вече са ЦСКА 1948, Ботев Пловдив, Лудогорец, Ботев Враца и Ботев Гълъбово.

Левски - Черно море 1:0
голмайстор: 1:0 Райнов (24)

Eто и съставите на двата отбора:

Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Паулиньо (87-Рейш), Алар (47-Нашименто), Робърта (83-Петков), Каргас, Миланов, Тиам, Райнов, Иванов

Черно море: Митрович, Попов (84-Актау), Димов, Станчев, Панов, Букаси, Андраде (72-Ндонгала), Родриго Енрике, Панайотов (77-Илиев), Минчев, Иса

съдия: Николай Йорданов